V koledarskem letu 2019 bo s strani Čebelarske zveze Slovenije organiziran tečaj za čebelarje začetnike. Praviloma v obdobju od meseca februarja 2019 do junija 2019 (teorija in praksa).

Kraj izvedbe tečaja za teoretični (30 ur) je planiran v prostorih FKBV, Pivola 10 ali v Pohorski vili, Pivola 8, 2311 Hoče. Praktični del tečaja (čebelarska praksa) poteka na čebelnjakih na Pivoli 8, praviloma v mesecu maju in juniju v času čebelarskih opravil v panju (odvisno od vremena).

Tečaj je za udeležence brezplačen oziroma po pogojih JSS (javne svetovalne službe), razen za pripomočke pri praktičnem delu. (zaščitni čebelarski klobuk, rokavice …).

Urnik za tečaj po programu čebelar začetnik 2019 lahko najdete tukaj.

Prijava na tečaj za čebelarje začetnike poteka po principu javnega natečaja. Na Čebelarski zvezi Slovenije določijo in objavijo datum ter spletno mesto kjer lahko oddate svoje prijave. Hkrati z datumom in lokacijo je objavljena tudi ura pričetka oddaje vlog. Vloge se zbirajo do zapolnitve razpisanega števila prostih mest. Običajno je za našo regijo razpisanih mest 50. Vloga ob oddaji dobi svoj časovni žig. Na tečaj je sprejetih prvih petdeset prijavljenih kandidatov.

Vsi potrebne informacije in podatki vključno s povezavo do portala na kareterem lahko oddate svojo prijavo na tečaj za čebelarje začetnike bodo objavljeni na spletnih straneh Čebelarske zveze Slovenije; www.czs.si

Po prijavi boste po pošti na vaš domači naslov oziroma po elektronski pošti (odvisno od tega kaj boste na prijavi navedli) s strani Čebelarske zveze Slovenije obveščeni o tem sli ste sprejeti na tečaj. V primeru, da ste sprejeti boste prejeli tudi vse potrebne informacije vključno z urnikom, lokacijami predavanj in podatki o predavateljih.

Urnik in vse ostalo bo objavljeno tudi na naši spletni strani.

Letos smo tudi v okviru Čebelarske zveze društev Maribor spremenili sistem za zbiranje informativnih prijav. Vaše prijavnice bomo sprejemali šele po poteku časa za prijavo na tečaj na spletnih straneh Čebelarske zveze Slovenije. Torej po koncu razpisanega roka nam lahko v primeru, da po oddaji vaše prijave niste bili sprejeti na tečaj, oddate prijavnico.

Za spremljanje obvestil s strani Čebelarske zveze Slovenije predlagamo, da se na njihovi spletni strani prijavite na E Obvestila. Tako boste o tekočih dogodkih (tudi o razpisu za prijavo na tečaj za čebelarje začetnik pravočasno obveščeni).

Prijavnica bo po poteku razpisnega roka na voljo tukaj. Izpolnjeno lahko pošljete na zveza@czdm.si ali po pošti na naslov:

ČEBELARSKA ZVEZA DRUŠTEV MARIBOR

STRELIŠKA CESTA 150, 2000 MARIBOR

s pripisom: ZA ČEBELARJE ZAČETNIKE

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na zveza@czdm.si ali na tajnistvo@czdm.si

cebelarska-zveza-drustev-maribor-logo
Streliška cesta 150, 2000 Maribor

Davčna številka: SI50216406 DEŽELNA BANKA SLOVENIJE

zveza@czdm.si | tajnistvo@czdm.si

Matična številka: 5010667000 TRR SI56 1934 0501 1005 481

cebelarska-zveza-drustev-maribor-logo
zveza@czdm.si | tajnistvo@czdm.si

Davčna številka: SI50216406

Matična številka: 5010667000

DEŽELNA BANKA SLOVENIJE TRR SI56 1934 0501 1005 481